Ga terug
arretjenof
Recept afdrukken
2 van 2 stemmen

Arretje Nof

Een echt quitly pleasure is toch wel deze Arretje Nof. Het is een flinke calorieënbom maar o, o wat is het lekker! Dus zo af en toe kan het best toch?
Voorbereidingstijd15 minuten
invriezen1 dag
Totale tijd1 dag 15 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: arretje nof, chocolade, recept, toetje

Equipment

  • cakeblik (25 cm)

Ingrediënten

  • 2 rollen Maria biscuitjes
  • 300 g roomboter
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 100-150 g cacaopoeder - Nesquick

Instructies

  • Laat de boter langzaam in een pannetje smelten. Hou hem goed in de gaten en zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt.
  • Mix in een kom het ei met de suiker totdat je een romig mengsel krijgt en de suiker op lost.
  • Wanneer de boter gesmolten is voeg je deze al roerend langzaam toe aan het suikermengsel. Blijf roeren en zorg ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar mengen.
  • Zodra de boter volledig is opgenomen voeg je beetje bij beetje de cacao toe. Het is even bekijken wat jij zelf lekker vindt dus voeg het desnoods lepel voor lepel toe en blijf proeven. Het is de bedoeling dat de boter niet meer overheerst.
  • Breek de biscuitjes in stukjes en roer deze door het chocolademengsel. Twee rollen lijkt veel, maar dat is juist lekker!
  • En dan hetgeen wat deze Arretje Nof anders maakt dan alle andere Arretjes Cakes/Nofs: stort het chocolade-/biscuitmengsel in een cakeblik en zet hem minimaal drie uur in de diepvries. Wanneer je de Arretje Nof in de diepvries bewaard krijg je namelijk sticky chocolade dat de stukjes biscuit bij elkaar houdt. Bewaar wanneer je een stukje afsnijdt de rest van de cake ook gewoon steeds in de vriezer.

Notities

Tip:
Is de Arretje Nof ontdooit, dan niet meer invriezen. Dan smaakt het namelijk niet meer.