Ga terug
+ servings
haverrozijnenkoekjes2
Recept afdrukken
No ratings yet

Haverrozijnenkoekjes

Haverrozijnenkoekjes maak je makkelijk zelf met ingrediënten die we allemaal wel in huis hebben.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, haver, koekjes, oatmeal, rozijnen
Porties: 25 koekjes

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 70 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g basterd suiker - (je kunt natuurlijk ook de bruine suiker vervangen door basterd suiker, 100 gram in totaal dus)
  • 200 g haver - in sommige supermarkten te koop als (rolled) oats
  • 1 ei
  • snufje zout
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje kaneel
  • 75 g bloem
  • 75 g rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Meng de boter en suiker tot een crème-achtig geheel en mix het ei erdoor.
  • Meng de droge ingrediënten (bloem, kaneel, bakpoeder, zout) kort door elkaar en meng dit met een spatel tot een deeg.
  • Spatel de haver en de rozijnen erdoor tot deze mooi verdeeld zijn in het deeg.
  • Vorm koekjes van ongeveer een eetlepel groot en druk deze iets plat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, want ze zullen wat uitlopen in de oven.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en smullen maar!