Ga terug
+ servings
walnotengebak
Recept afdrukken
No ratings yet

Walnotengebak van Kevser

Het recept van Walnotengebak is ingezonden door lezeres Kevser. Het is een heerlijke cake die rijkelijk gevuld is met walnoten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: cake, gebak, ingezonden, recept, walnotengebak
Porties: 5 personen

Equipment

  • springvorm, 24 cm doorsnede
  • oven

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 g basterdsuiker
  • 150 g boter
  • 1 ei
  • 200 g gepelde walnoten
  • 200 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm (24 cm) in met een beetje boter of olie.
  • Maak van de bloem, de helft van de suiker, boter en ei een kneeddeeg. Vul de vorm met het deeg. Je kunt hem eventueel in de koelkast zetten wanneer je bezig bent met het andere gedeelte van de taart.
  • Verwarm de andere helft van de suiker met de slagroom in een pannetje. Roer met een garde totdat het één geheel is geworden. Wanneer het mengsel is opgewarmd kun je de walnoten erbij doen. Breng het aan de kook en laat het vervolgens twee minuten doorkoken.
  • Giet het walnoten mengsel over de taartbodem en bak de taart zo’n 45 minuten in het midden van de oven.
  • Let erop dat je de taart na het bakken goed af laat koelen. Doordat de suiker wordt verwarmd ontstaat er karamel en dit is héél erg heet. Dit zorgt ervoor dat de walnoten aan elkaar blijven plakken dus het is wel absoluut onmisbaar.