Ga terug
+ servings
cupcakes
Recept afdrukken
No ratings yet

Triple Chocolat Cupakes met Meringue botercreme

Voor de rubriek "ingezonden" ontving ik een recept van Pauline bekend van "Uit Paulines Keuken", de Triple cohocolat Cupakes met Meringue botercreme. Het is een overheerlijke cupcake die je echt geproefd moet hebben.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, cupcakes, ingezonden, meringue botercrème, recept, triple chocolat cupcakes
Porties: 12 stuks

Equipment

  • oven
  • cupcakevorm
  • papieren cupcakevormpjes
  • mixer

Ingrediënten

voor de cupcakes

  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 g pure chocolade

voor de botercrème

  • 80 g gepasteuriseerd eiwit - verkrijgbaar bij de groothandel
  • 130 g suiker
  • 240 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 30 g pure chocolade

Instructies

  • Smelt 30 gram chocolade au bain-marie en hak de resterende chocolade in stukjes.
  • Mix de boter met de suiker wit en romig en mix vervolgens één voor één de eieren door het botermengsel totdat ze volledig zijn opgenomen.
  • Zeef de cacao en het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en roer dit vervolgens met een spatel door elkaar. Voeg vervolgens de in stukjes gehakte chocolade toe. Giet het beslag in cupcakevormpjes en bak de cupcakes zo’n 25 minuten op 170°C.
  • Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn kun je beginnen met de botercrème.
  • Hiervoor verwarm je de suiker en het eiwit au bain-marie. Roer het mengsel gedurende vijf minuten door totdat de suiker volledig is opgelost
  • Zodra de suiker is opgelost mix je het eiwitmengsel met een elektrische handklopper of een keukenmachine ongeveer tien minuten op hoge snelheid. De bedoeling is dat je de eiwitten stijf klopt totdat je stevige, witte pieken krijgt.
  • Wanneer de eiwitten stijfgeklopt zijn voeg je klontje voor klontje de boter toe, blijf ondertussen mengen. Blijf net zolang mixen tot de boter en eiwitten samen een romige massa hebben gevormd. Dit zal zo’n tien minuten duren. Roer vervolgens de gesmolten chocolade door de botercrème.
  • Laat de cupcakes vervolgens afkoelen en bestrijk ze daarna met een flinke laag botercrème.