Ga terug
+ servings
snelle-lunchwraps
Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle lunchwraps

Een keertje geen boterhammen mee voor de lunch? Dan kies je toch gewoon voor een lunchwrap met kip of zalm of met vulling van jouw keuze. Snel te maken en erg smakelijk
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: brunch, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: hapje, how-to, lunch, recept, wraps
Porties: 2 personen

Equipment

  • magnetron

Ingrediënten

Gekruide Kipwraps

  • aioli
  • 1 grote kipfilet - uit elkaar getrokken met een vork
  • 6 grote tortilla pannenkoeken
  • kipkruiden
  • ijsbergsla
  • augurk
  • zilverui
  • komkommer

Instructies

Gekruide kipwraps

  • Kook de kipfilet in een pan met zout water. Kipfilet kook je door een pan met zout water aan de kook te brengen met de kip er al in. Wanneer het water kookt draai je het vuur laag en laat je de kip tien minuten koken. Draai na tien minuten het vuur uit en laat de kip daarna nog tien minuten rusten in het water en haal het er daarna uit.
  • Trek met een vork de kipfilet uit elkaar in snippers en kruid de kip royaal met gewenste (kip)kruiden.
  • Verwarm de tortilla’s even kort in de magnetron zodat ze slap worden en ze op te rollen zijn. Bestrijk ze dan met aioli.
  • Doordat je bij deze wraps gebruik maakt van vrij droge ingrediënten, laat uitjes en sla dus uitlekken,
  • Snijd alle ingrediënten in reepjes en verdeel desgewenst de sla, augurk, zilverui, komkommer en de kip over ongeveer 1/3 van de tortilla. Je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Augurk, zilverui en sla is bijvoorbeeld ook al een hele goede combinatie.
  • Rol de tortilla voorzichtig op en druk hierbij de ingrediënten goed aan zodat de wrap stevig wordt. Verdeel de tortilla in gelijke stukken met een mes. Om te zorgen dat de wrap niet weer uitrolt kun je hem vastzetten met cocktailprikkertjes. Wanneer je teveel ingrediënten hebt gebruikt ga je dat nu merken, deze zullen er namelijk aan de uiteindelijk uitvallen. Maakt niet uit, die zijn namelijk aan het einde prima te combineren als lekkere salade!