Ga terug
+ servings
cake-in-a-mug
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Cake in a mug

cake bakken in een gewone magnetron? Jazeker, voor deze Cake in a mug heb je geen oven nodig, het kan zo in de magnetron!
Voorbereidingstijd2 minuten
Bereidingstijd3 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Engels
Trefwoord: Bakken, cake in a mug, chocolade cake, snel
Porties: 1 mok

Equipment

  • magnetron
  • mok (300 ml, magnetron bestendig)

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 el suiker
  • 3 el cacao
  • 3 el melk
  • 3 el olie
  • 4 el bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Breek het ei in de mok en kluts deze zachtjes los met een vork. Voeg vervolgens hieraan de melk en olie toe en roer goed door.
  • Wanneer je dit hebt gedaan voeg je de chocopasta toe en dit meng je zo goed mogelijk door het eimengsel. Even goed roeren met een garde of een lepel, zodat er niet te dikke stukken chocopasta achterblijven.
  • Voeg vervolgens de suiker, cacaopoeder en het zout toe en roer het geheel goed door. Voeg 4 eetlepels bloem toe en gebruik hier een zeef voor. Mocht je nou geen geschikte zeef hebben die klein genoeg is voor de mok, kun je met behulp van een vork de bloem een beetje los ‘rullen’ voordat je het aan het chocolademengsel toevoegt. Ik heb het ook met een vork gedaan en dat werkte prima.
  • Roer alle ingrediënten voorzichtig door elkaar maar niet te snel en teveel. Ook hier geldt hetzelfde als voor cupcakes: te lang roeren zorgt voor een taai beslag en voor taaie cakes.
  • Tenslotte zet je de mok zo’n drie minuten in de magnetron op de hoogste stand. Je zult zien dat het beslag op gaat stijven en boven het kopje uit komt maar dat ziet er juist leuk uit.