Ga terug
+ servings
Karamelbars met gezouten pinda's
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Karamelbars met gezouten pinda's

De combinatie van zoet en zout is altijd goed. Deze karamelbars met gezouten pinda's zijn dan ook onwijs lekker. Zacht, chewy maar toch krokant dankzij de pinda's. Om je vingers bij af te likken!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Opstijven2 uur
Totale tijd3 uur 5 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gezouten karamel, gezouten pinda's, karamelbars, karamelrepen, shortbread, zoete snack
Porties: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm

Ingrediënten

Koek

  • 225 g boter - zacht
  • 100 g kristalsuiker
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g bloem
  • snuf zout

Karamel

  • 150 g boter
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 g
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

En verder

  • 150 g gezouten pinda's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop voor de koeklaag de boter met de suikers zacht. Voeg dan het vanille-extract, de bloem en het zout toe en kneed het geheel tot een egaal koekdeeg.
  • Verspreid het deeg in een evenredige laag over de bodem van de bakvorm en bak de koek in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Laat de koek afkoelen terwijl je de karamel maakt.
  • Doe alle ingrediënten voor de karamel in een pannetje en breng het geheel al roerend aan de kook. Kook ongeveer 10-15 minuten al roerend door.
  • Schenk de karamel op de koek in de bakvorm en laat de bakvorm 30 min op kamertemperatuur staan.
  • Verdeel de gezouten pinda's over de karamel en zet de bakvorm nog 1,5 - 2 uur in de koelkast zodat de karamel wat kan opstijven.