Ga terug
+ servings
Kipcocktail met mango en wasabimayonaise
Recept afdrukken
2.90 van 10 stemmen

Kipcocktail met Mango en Wasabimayonaise

Zin in een keer iets anders dan de standaard garnalencocktail? Deze kipcocktail met mango en wasabimayonaise is zeker weten een verrassing.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: allerlekkerste, cocktail, kerstdiner, kip, kipcocktail, makkelijk, mango, voorafje, voorgerecht, wasabimayonaise
Porties: 6 glaasjes

Ingrediënten

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 g kippendijfilet
  • paar handjes jonge bladsla
  • 1/2 doosje mango - uit de diepvries, en nog kleiner gesneden
  • 1 avocado - in blokjes
  • 6 radijsjes - in plakjes
  • paar takjes koriander - fijngehakt

Wasabimayonaise

  • 4 tl wasabimayonaise + extra
  • 1,5 el mayonaise
  • 2 el water

Instructies

  • Breng een pan met water en het kippenbouillonblokje aan de kook.
  • Snijd de kippendijfilet in langwerpige stukken en doe ze in de kokende bouillon.
  • Laat koken voor 10 minuten.
  • Maak ondertussen de wasabimayonaise door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Wanneer de kip gaar is giet je deze af, en leg je de stukken kip op een snijplank. Trek de stukken met twee vorken uit elkaar zodat je 'pulled chicken' krijgt.
  • Meng de uit elkaar getrokken kip vervolgens met twee eetlepels wasabi-mayonaise. Voeg een beetje zout toe en roer nog even goed door elkaar.
  • Bouw dan alle glaasjes op met de sla, mango, avocado en radijsjes. Voeg wat kip toe en maak af met een extra dot wasabi-mayonaise. Je kunt eventueel ook wat toefjes van de onverdunde wasabi-mayonaise toevoegen voor meer pit. Maak af met een beetje koriander.