Ga terug
+ servings
Ei met kaas in bladerdeeg
Recept afdrukken
No ratings yet

Ei in Bladerdeeg met kaas en kerriedip

Zet eens wat anders op de ontbijttafel, probeer eens Ei in bladerdeeg met kaas en kerriedip, succes gegarandeerd! En oja, mocht je ermee willen lunchen of (licht) dineren dan kan dat natuurlijk ook. Voeg gewoon wat groenten en/of vlees aan de bladerdeegpakketjes toe.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht, ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: bladerdeeg, eieren, hapje, lunch, ontbijt, pasen
Porties: 5 stuks

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Eieren in bladerdeeg

  • 5 eieren - hard gekookt
  • 5 vellen bladerdeeg
  • 5 plakken kaas - belegen of oud
  • 1 ei - losgeklopt
  • handje geraspte kaas

Kerriesausje

  • 3 flinke el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 tl water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de bakplaat met een vel bakpapier. Leg hierop de vellen bladerdeeg.
  • Snijd de plakken kaas in vierkanten, nèt iets kleiner dan de vellen bladerdeeg. Leg de kaas op het bladerdeeg en leg op ieder duo een gepeld ei.
  • Vouw de punten naar elkaar toe (diagonaal) en druk goed aan. Zorg dat alle randen dicht zijn en leg het pakketje met de gladde kant naar boven. Herhaal dit voor alle eieren en smeer ze vervolgens allemaal in met het losgeklopte ei. Strooi er een beetje geraspte kaas over en schuif in de oven voor 25 minuten.

Kerriesausje

  • Terwijl het bladerdeeg mooi bakt, maak je het kerriesausje door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Serveer de eieren in bladerdeeg met het kerriesausje.