Ga terug
–+ servings
champignon bourgignon
Recept afdrukken
4.19 van 16 stemmen

Champignon Bourguignon

Deze Champignon Bourguignon is een vegetarische variant op de klassieke Boeuf Bourguignon, met een lekkere mix van diverse paddenstoelen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bourgignon, bourguignon, champignons, gegrilde groenten, paddenstoelen, paddenstoelenstoof, stoofschotel, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 winterpenen - geschild en in blokjes
  • 1 kg gemengde paddenstoelen* - grof gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml paddenstoelenbouillon
  • 250 g zilveruitjes - uitgelekt
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg de winterpeen en gemengde paddenstoelen toe. Doe ook de tijm, laurierblaadjes en tomatenpuree in de pan. Bak het geheel al omscheppend een minuut of 5.
  • Doe de bloem in de pan en bak deze 5 minuten mee.
  • Blus af met de rode wijn en paddenstoelenbouillon.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de stoof 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door om te voorkomen dat de bourguignon aan de bodem van de pan vast koekt.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de zilveruitjes aan het gerecht toe en breng de bourguignon op smaak met peper en zout.

Notities

*Ik gebruikte een mix van witte champignons, kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen