Ga terug
+ servings
Gefrituurde lasagnebites
Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde Lasagnebites

Opgerolde, gevulde lasagnebladeren die vervolgens worden gefrituurd. Resultaat: een héérlijke snack.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 35 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: borrelhapje, frituursnack, gefrituurde pasta, lasagnebites, partysnack
Porties: 20 stuks

Equipment

  • vriezer
  • Frituurpan of wokpan met neutrale olie

Ingrediënten

  • 10 koelverse lasagnevellen
  • 400 g ricotta
  • 100 g mozzarellla - geraspt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 10 g verse basilicum - fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eieren - losgeklopt
  • 75 g bloem
  • 100 g paneermeel/panko of een mix ervan
  • tomatensaus

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de lasagnevellen 2 minuten voor zodat ze zacht worden. Dit werkt alleen met koelverse lasagnevellen. Gebruik je gedroogde vellen, kook dan net zolang tot de pasta zacht is; ik gok een minuut of 10.
  • Laat de lasagnevellen afkoelen en snijd ze vervolgens over de lengte doormidden.
  • Roer de ricotta, mozzarella, knoflook, basilicum en wat peper en zout door elkaar.
  • Smeer de bovenkant van ieder reepje lasagnevel in met de ricottavulling en vouw de lasagnevellen vervolgens in drie keer op.
  • Leg de lasagnebites op een vel bakpapier en leg ze even een uurtje in de vriezer.
  • Verwarm ondertussen de hete olie naar een temperatuur van 190℃. Doe de bloem op een bord, de eieren in een kommetje en het paneermeel op een ander bord.
  • Wentel de lasagnebites door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneermeel. De lasagnebites die je nu niet wilt eten kun je gepaneerd invriezen.
  • Frituur de lasagnebites 5 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn geworden. Laat even uitlekken op een vel keukenrol en serveer direct.