Ga terug
+ servings
Appel-kruidnotencrumble
Recept afdrukken
2.30 van 17 stemmen

Appel-kruidnotencumble

Appelcrumle is echt een publieksfavoriet, maar met een paar extra ingrediënten maak je deze appel-kruidnotencrumble speciaal voor pakjesavond. Of je gebruikt het recept om leftover kruidnoten mee op te maken natuurlijk, als die er zijn...
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: appelcrumble, crumble, dessert, kruidnoten, Sinterklaas, toetjes, warme appel
Porties: 4 personen

Equipment

  • kleine ovenschaal (15x20cm)

Ingrediënten

  • 250 g Elstar appels - in blokjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g ongezouten roomboter - in blokjes
  • 50 g kruidnoten - grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Meng de appelblokjes met de kaneelpoeder, koek- en speculaaskruiden en lichtbruine basterdsuiker. Schep de appelblokjes in de ovenschaal.
  • Doe de bloem, kristalsuiker en roomboter in een kom en wrijf de ingrediënten tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Voeg als laatste de grofgehakte kruidnoten toe en meng die nog even door het kruimeldeeg.
  • Verdeel het kruimeldeeg over de appelblokjes in de ovenschaal.
  • Bak de appel-kruidnotencrumble in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Serveer (lauw)warm met een bolletje ijs.