Ga terug
+ servings
gevulde kruidnoten
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde kruidnoten

Deze kruidnoten zijn net even anders dan anders, ik heb ze namelijk gevuld met amandelspijs! Dat zorgt voor krokante kruidnootjes aan de buitenkant en een zachte textuur van binnen. Super lekker!
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: amandelspijs, gevulde kruidnoten, kruidnoten, Sinterklaas
Porties: 100 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 100 g boter
  • 75 ml melk
  • 75 g amandelspijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel, basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden in een kom en roer dit even door.
  • Voeg de boter en melk toe en kneed het geheel met een keukenmachine of met je handen tot een samenhangend deeg.
  • Neem een klein plukje van het kruidnotendeeg en vorm hier een balletje van.
  • Druk het balletje plat en leg een klein plukje amandelspijs in het midden van het plakje deeg.
  • Vouw het kruidnotendeeg dicht, vorm er weer een bolletje van en leg deze op de bakplaat. Herhaal deze stappen tot je al het deeg en amandelspijs hebt gebruikt.
  • Bak de kruidnoten in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.