Ga terug
+ servings
Snickerdoodle blondies
Recept afdrukken
No ratings yet

Snickerdoodle blondies

Deze Snickerdoodle blondies hebben (helaas) niets met Snickers te maken maar zijn wel zeker de moeite waard om te bakken. Lekker voor bij de thee!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: blondies, cakes, kaneelsuiker, koek, snickerdoodles, traktatie, tussendoortje
Porties: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 150 g boter - zacht
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Klop de boter met de lichtbruine basterdsuiker op.
  • Voeg hier vervolgens de eieren, melk en de vanille-extract aan toe en klop nog even door.
  • Doe de bloem, bakpoeder en een snuf zout bij de natte ingrediënten in de kom en spatel het geheel door tot een klontvrij mengsel.
  • Vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in en verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. 
  • Schep het blondiebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Schep de kristalsuiker met de kaneelpoeder om en strooi de kaneelsuiker over de top van het blondiebeslag.
  • Bak de blondies in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt.