Ga terug
+ servings
Cheeseburgersoep
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Cheeseburgersoep

Het klinkt misschien wat vreemd maar deze cheeseburgersoep is echt heel lekker. En zeker het proberen waard.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheeseburger, maaltijdsoep, soep
Porties: 8 kommen

Ingrediënten

  • klont boter
  • 2 winterpenen in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 ui gesnippers
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 middelgrote vastkokende aardappelen in blokjes
  • 1 L kippenbouillon
  • 500 g rundergehakt
  • 3 el maizena
  • 3 el water
  • 125 g crème fraîche
  • 150 g Cheddar geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en aardappels in. Doe dit voor ongeveer 5 minuten.
  • Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de groenten in 20/25 minuten gaar.
  • Bak ondertussen in een koekenpan het gehakt rul.
  • Roer de maizena met het water los en voeg dit aan de soep toe. Roer goed door, de soep zal nu vanzelf wat indikken.
  • Doe de crème fraîche, Cheddar en het gehakt in de soeppan en roer door tot de crème fraîche en de kaas helemaal gesmolten zijn.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.