Ga terug
+ servings
Nasi Goreng
Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst gekookt
  • 2 gele paprika's
  • 1 grote ui
  • 250 g hamblokjes
  • 4 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gamba's of hollandse garnalen
  • 5 tl sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 2 eieren
  • 1 tl Chinese kruiden 5 spices

Instructies

  • Snipper de ui, snijd de paprika’s in blokjes en de lente-ui in rondjes. Je kunt ervoor kiezen om de gamba’s te pellen als je dat lekkerder vindt, maar ik heb het zelf niet gedaan.
  • Doe olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan totdat de ui glazig is.
  • Voeg de gamba’s toe en bak deze totdat ze oranje en gaar zijn. Voeg vervolgens de hamblokjes, de lente-ui en de paprika toe. Wok nog even een paar minuten door totdat je paprika gaar is. Let erop dat je de gamba’s niet te lang laat doorbakken voordat je de andere ingrediënten toevoegt, anders worden ze namelijk taai. Voeg tijdens deze stap ook peper en zout toe.
  • Voeg de gekookte rijst toe wanneer de paprika gaar is en schep het geheel goed om. Laat het even lichtelijk bakken zodat de rijst nog wat gaarder wordt.
  • Voeg alle kruiden toe en roer het goed door de nasi heen. Als je van pittig houdt kun je ervoor kiezen een extra lepel sambal te gebruiken, maar je kunt er ook nog een fijngesnipperde, rode peper doorheen doen.
  • Voeg de eieren aan de nasi toe en roer door totdat het ei gestold is.
  • Laat de nasi nog even doorbakken en je ziet dat de kleur van de rijst niet meer wit is. Je zou er nog een sausje bij kunnen doen, maar de kruiden geven het al zoveel smaak en sappigheid dat ik het zelf niet nodig heb gehad. Erg lekker te eten met Atjar en augurken.