Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolat-chip Cookie Dough Cupcakes

Chocolat-chip Cookie Dough Cupcakes gemaakt met als basis de Koopmans mix voor cupcakes.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
1 uur in diepvries1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, cake, cakes, cookie dough, muffins, snel klaar, snelle variant, zoet
Porties: 12 cupcakes

Equipment

  • bakvorm voor cupcakes
  • papieren cupcakevormpjes

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Mix voor cupcakes
  • 2 el water
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 225 g roomboter
  • 150 g witte suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 reep chocolade of cholcolat chips extra puur

Instructies

  • Meng het bakmeel, de suiker, de vanillesuiker en het zout door elkaar en voeg de boter toe.Het makkelijkste is om de boter in kleine blokjes te snijden, dan is het sneller te mengen met de droge ingrediënten.
  • Voeg de chocolat chips of de in kleine stukjes geslagen reep chocolade als laatste toe.
  • Kneed alle ingrediënten goed door elkaar totdat je er een grote, mooie deegbal van kunt maken.
  • Haal uit een gedeelte van het deeg twaalf kleine balletjes van ongeveer 1 cm en leg deze minstens een uur in de diepvries.Je zult zien dat je onwijs veel koekdeeg overhebt, dit kun je als je wilt gewoon invriezen en later gebruiken of er koekjes van maken.
  • In de tussentijd maak je het cupcake deeg volgens de Koopmans verpakking. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 180 graden en vul een muffinvorm met cupcake papiertjes. Wanneer je het beslag klaar hebt vul je de cupcake papiertjes tot ongeveer 2/3 met het beslag. Duw een bolletje koekdeeg in het beslag en bak de cupcakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
  • De cupcakes zijn gaar wanneer je er met een satéprikker in kunt prikken en deze er schoon uit komt.
  • Het is belangrijk dat je de cupcakes goed laat afkoelen (vijf minuten in de bakvorm, daarna op een taartrooster) voordat je ze eet.
  • Doordat je de cookie dough in de vriezer hebt gedaan voordat je het ging gebruiken is het niet gaan bakken. Wanneer je cupcakes zijn afgekoeld is het koekdeeg binnenin de cupcake nog lekker zacht.
  • Als je wilt kun je de cupcakes nog afmaken met een lekkere roomkaas frosting maar ook zonder zijn ze heeeeerlijk!