Ga terug
No knead jalapeno-cheddarbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Wachttijd8 uur
Totale tijd8 uur 55 minuten

Equipment

  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 1,5 tl zout
  • 1 tl instant gist
  • 300 ml warm water
  • 60 ml olijfolie
  • 150 g Cheddar - geraspt
  • 2 el jalapeño - fijngehakt

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het brood bij elkaar in een kom en roer dit door tot alles net gemengd is. Het is een zonder kneden brood, dus doe er vooral niet teveel moeite voor.
  • Dek de kom af met een theedoek of plastic folie en laat het deeg een nacht op kamertemperatuur rusten.
  • Verwarm de volgende dag de oven met daarin een gietijzeren pan voor op 200℃ hetelucht.
  • Stort het brooddeeg op een vel bakpapier. Strooi een beetje bloem over het brood en leg het brood vervolgens met bakpapier en al in de hete gietijzeren pan. Denk aan je vingers!
  • Doe de deksel op de pan en bak het brood vervolgens in de pan in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Haal dan de deksel van de pan en bak het brood nog eens 10-15 minuten.
  • Laat het brood iets afkoelen voordat je het aansnijdt.