Ga terug
+ servings
Snickerdoodles met karamel
Recept afdrukken
No ratings yet

Snickerdoodles met karamel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 25 minuten
Porties: 16 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Koekjes:

  • 375 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl zout
  • 225 g roomboter - zacht
  • 200 g kristalsuiker
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 8 Werther's Soft caramels

Kaneelsuiker:

  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, m.u.v. de Werther's in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel tot een egaal en zacht koekdeeg.
  • Pak het koekdeeg in plasticfolie in en laat het een uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd de Werther's Soft Caramels een keertje doormidden.
  • Vorm 16 bolletjes van het koekdeeg en druk in ieder koekje een karamelsnoepje.
  • Schep de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar. Wentel de koekballetjes door de kaneelsuiker.
  • Verspreid de koekballetjes over de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, de koeken lopen namelijk uit! Gebruik eventueel twee bakplaten.
  • Bak de Snickerdoodles in het midden van de oven in 12-15 minuten gaar.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze eet.