Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het laurierblaadje bij het kookwater in de pan zodat de smaak in de rijst kan trekken tijdens het koken. Giet de rijst na het koken goed af en stoom het eventueel nog een beetje droog.
Snijd de kip in blokjes en doe hier alle andere ingrediënten bij. Schep het geheel goed om zodat de kip voorzien is van een laagje marinade.
Verhit een droge wok op het vuur en bak hierin de kip tot deze gaar is.
Maak ondertussen de Raita door alle ingrediënten in een kommetje om te scheppen. Zorg ervoor dat de komkommer goed is uitgelekt of zelfs uitgeknepen zodat de Raita niet te nat wordt.
Voeg zodra de kip gaar is alle ingrediënten voor de saus aan het vlees toe. Roer goed door tot een egale saus en verwarm het geheel nog even 2 minuten door.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de Kip Tandoori en de Raita over de borden.