Ga terug
+ servings
Meringue hartjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Meringue hartjes

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd2 uur
Totale tijd2 uur 20 minuten
Porties: 30 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • steelpannetje
  • kom
  • spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten

  • 140 g eiwit (ong. 4 eieren)
  • 240 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepoeder of -extract
  • roze kleurstof*
  • sprinkles

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 90℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de eiwitten samen met de kristalsuiker en vanillepoeder in een kom en zet deze op een pannetje waar een laag water in zit.
  • Breng het water aan de kook. Roer continu door het eiwit en de suiker, net zolang tot de suiker helemaal is opgelost. Het roeren is belangrijk, je wilt namelijk niet dat het eiwit stolt.
  • Schenk het ei-beslag in de kom van de keukenmachine en klop het geheel tot glanzende witte pieken.
  • Voeg op het laatst de roze kleurstof toe zodat de machine deze nog even door het beslag kan swirlen. Als je egaal roze hartjes wilt maken moet je ervoor zorgen dat alle kleurstof door de meringue is opgenomen.
  • Zet een rond spuitmondje op de spuitzak en vul de zak met de meringue.
  • Spuit hartjes op de bakplaat en bestrooi deze met gewenste sprinkles.
  • Droog de schuimpjes 2 uur in het midden van de oven.

Notities

*Ik gebruikte roze kleurgel van Wilton.