Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Turks Brood gevuld met Kipgyros en Tomatencouscous

Voor twee tot drie personen als je flinke honger hebt, voor meerdere personen als je het als bijgerecht serveert.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: bijgerecht, lunch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Gyros Kruidenmix

  • 2 tl tijm
  • 2 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl scherpe paprikakruiden
  • 1,5 tl milde paprikakruiden
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper en zout

Voor de rest van het gerecht:

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 150 gram couscous
  • 1/2 bakje verse koriander fijngehakt
  • 1/2 bakje verse munt fijngehakt
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 400 gram cherrytomaatjes mix gehalveerd
  • peper
  • zout
  • olijfolie extra vierge
  • 1 Turks brood
  • 200 gram Tzatziki

Instructies

Kipgyros

  • Meng alle kruiden voor de gyros kruidenmix door elkaar en hussel de kipdijfiletreepjes erdoor. Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur bruin, en laat het daarna op middelhoog vuur verder garen.

Voor de rest van het gerecht:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen bereid je de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je alle overige ingrediënten (koriander, munt, ui en tomaatjes) voor de tomatencouscous gesneden en gehakt hebt, en meng deze vervolgens door de gegaarde en losgeroerde couscous. Maak de salade af met wat olijfolie en peper en zout.
  • Terwijl de kip op laag vuur warm gehouden wordt, bak je het Turkse brood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of als je een vers brood hebt, dan warm je het even op.
  • Wanneer het brood klaar is, snijd je er met een kartelmes een grote cirkel uit. Pluk een deel van het brood eruit zodat je de vulling erin kan stoppen.
  • Vul het brood met de kipgyros en de tomatencouscous. Verdeel er royaal nog wat tzatiki over en serveer het brood, met de overgebleven tomatencouscous én het weggesneden brood.

Notities

Tip: Zorg voor genoeg tzatziki. Ik had 150 gram en dit is net te weinig voor zo'n groot gevuld brood. Dus ik heb er 200 gram in het recept van gemaakt maar omdat tzatziki gewoon heel lekker is, is meer altijd een goed idee ;-)