Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterraanse Quinoa Salade met Gegrilde Groenten, Kippendijen en Rode Pesto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Porties: 2 personen

Equipment

  • Foodprocessor
  • Contactgrill of Grillpan

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • een klont roomboter
  • 1/2 courgette in plakjes
  • 1/2 aubergine in plakjes
  • 10-15 knoflookolijven gehalveerd
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes julienne - 295 gram
  • geroosterde pijnboompitjes (dat wat overblijft, zie de pesto)

Rode pesto

  • 2 eetlepels pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes 295 gram
  • 2 el geraspte mozzarella
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, en bak de kipdijfiletreepjes op hoog vuur bruin. Laat ze op middelhoog vuur verder garen.
  • Zet de contactgrill op de heetste stand, of zet de pan op het vuur en gril de plakken groenten totdat ze mooie bruine strepen hebben.
  • Als de quinoa gaar is giet je deze af en doe je het in een grote schaal. Maak nu de rode pesto.
  • Doe voor de rode pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit tot een mooie rode pesto. Een beetje grof mag best.
  • Roer 1 eetlepel van de pesto door de quinoa en vul dan de quinoa aan met de warme kipdijfiletreepjes, gegrilde groenten, knoflookolijven en zongedroogde tomaatjes.
  • Serveer de quinoa salade met nog een flinke dot rode pesto en wat pijnboompitjes.