Ga terug
+ servings
Borrelkaas met pistache en bacon
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Borrelkaas met pistache en bacon

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 bol (400 g)

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor
  • plastic keukenfolie
  • kommetje

Ingrediënten

  • 50 g uitgebakken spek
  • 50 g pistachenoten - gepeld
  • 300 g naturel roomkaas
  • 50 g Emmentaler - geraspt
  • 2 el verse bieslook - fijngehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • snuf peper

Instructies

  • Doe het uitgebakken spek en de pistache in een hakmolentje en maal dit tot een fijn kruim.
  • Doe de rest van de ingrediënten samen met twee eetlepels van de pistache/baconmix in een kom en roer het geheel goed door elkaar.
  • Bekleed een kommetje met plasticfolie en schep hier de kaasmix in.
  • Vouw het folie dicht en rol een bol van de kaasmix.
  • Strooi de pistache/baconmix uit over een bord.
  • Pak de bol kaas uit en rol deze door de pistache/baconmix. Serveer direct*

Notities

*Je kunt deze borrelkaas al prima van tevoren klaarmaken. Zorg er wel voor dat je hem dan vlak voor het serveren pas door de pistache/baconmix rolt zodat deze wel enigszins krokant blijft.