Ga terug
+ servings
Pittig geroosterde aardappels met tahin
Recept afdrukken
3.72 van 14 stemmen

Pittig geroosterde aardappels met tahin & sojasaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4 personen (bijgerecht)

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 900 g vastkokende aardappels - in stukken
  • 50 g rozenharissa
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 el verse bieslook - fijngehakt
  • 1,5 el zwarte & witte sesamzaadjes - of een van beide
  • peper en zout

Tahin-sojadressing

  • 60 g tahin - goed roeren!
  • 2 el sojasaus
  • 1,5 el mirin of ahornsiroop - ik gebruikte ahornsiroop
  • 1,5 el rijstazijn
  • 1 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Meng in een grote schaal de aardappelen met rozenharissa, knoflook en olijfolie en voeg peper en zout toe. Stort alles op de bakplaat en spreid zoveel mogelijk uit.
  • Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en rooster de aardappelen 15 minuten in de oven.
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 200℃ en verwijder de folie van de bakplaat.
  • Rooster alles onafgedekt 25 minuten, schep het halverwege om, tot de aardappels gaar en mooi bruin zijn.
  • Klop terwijl de aardappels in de oven staan alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje glad.
  • Doe de aardappels in een grote, ondiepe schaal en besprenkel ze met de tahindressing. Bestrooi met bieslook en sesamzaad en serveer.