Ga terug
+ servings
Kip Parmezaan Calzone
Recept afdrukken
3.50 van 4 stemmen

Kip Parmezaan Calzone

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 1 Calzone

Ingrediënten

  • 1 ronde pizzabodem - vers*
  • 4 el tomatensaus - bijv. Heinz Tomato Frito
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • 1 kipfilet - à 200g
  • 2 el bloem
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 ei - losgeklopt
  • 30 gr Panko
  • 30 gr Parmezaan - fijn geraspt
  • klein klontje boter - gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Besmeer de pizzabodem met tomatensaus en strooi hier de geraspte mozzarella overheen.
  • Sla de kipfilet iets plat met een vleeshamer of deegroller.
  • Schep de Italiaanse kruiden door de bloem en wentel hier de kip door.
  • Haal de kipfilet vervolgens door het losgeklopte ei.
  • Schep de Parmezaan door de panko en paneer de kip ermee.
  • Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak hierin de kip aan weerszijden goudbruin en knapperig. De kip hoeft niet per se helemaal gaar te zijn.
  • Snijd de krokante Kip Parmezaan in reepjes en verdeel deze over de helft van de pizzabodem.
  • Vouw de lege helft van de pizzabodem over de andere helft en vouw de randen om.
  • Smeer de bovenkant van de Calzone in met gesmolten boter en maak kleine inkepingen met een scherp mes.
  • Bak de Calzone 20-25 minuten in het midden van de oven tot hij bruin kleurt en het deeg helemaal gaar is.

Notities

*Ik gebruik hiervoor de verse pizzabodem van Albert Heijn. Deze wordt opgerold verkocht en geleverd met bakpapier. Je vindt 'm in het schap met de kant-en-klare quiches, vers bladerdeeg etc.