Ga terug
+ servings
Char siu uit Dumplings & Noedels
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Char Siu

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Wachttijd:3 uur
Totale tijd3 uur 55 minuten
Porties: 10 personen

Equipment

  • ziplock bag of kom
  • oven

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensschouder of -been

Voor de marinade

  • 2 el honing
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el bean sauce
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 1 el Shaoxing rice wine
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl zout
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl Chinese 5-spices poeder
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 2,5 cm verse gember - geraspt

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom of ziplockbag. Roer goed door en voeg 2 el heet water toe om het geheel glad te maken. Zorg ervoor dat de honing en suiker compleet gesmolten zijn.
  • Snijd het varkensvlees in drie grote stukken. Voeg toe aan de marinade en laat het vlees minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 230℃.
  • Leg het varkensvlees en de marinade in een ovenschaal en rooster het vlees 20 minuten in de oven tot de marinade donker begint te kleuren en plakkerig wordt.
  • Draai het vlees om en smeer nog eens in met de marinade. Rooster het vlees nog eens 30-40 minuten.
  • Laat de Char Siu lichtjes afkoelen voordat je het aansnijdt.