Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gegrilde Aubergine met Fetayoghurt en Macadamia's

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • Contactgrill
  • Foodprocessor
  • Kleine ovenschaal
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 3 aubergines in plakken van ongeveer 0,5cm gesneden
  • zout
  • 200 gram feta
  • 3 el Griekse yoghurt
  • volle hand macadamia's grof gehakt
  • 2 takjes basilicum fijngehakt
  • 3 takjes munt fijngehakt
  • 3 takjes oregano fijngehakt
  • peper
  • citroenrasp

Instructies

  • Strooi een beetje zout over de plakken aubergine (beide kanten) en beleg de plakken met een vel keukenpapier. Je kunt hier in lagen werken, dus stapelen met plakken aubergine en vellen keukenpapier. Laat 10 minuten staan en zet ondertussen de contactgrill aan zodat deze kan opwarmen.
  • Grill nu alle plakken aubergine aan beide kanten totdat ze mooie donkere strepen hebben. Een contactgrill werkt het makkelijkst, maar een grillpan kan ook (ben je iets langer bezig).
  • Maak ondertussen de fetayoghurt door het blok feta te malen in de foodprocessor, samen met de Griekse yoghurt.
  • Verdeel alle gegrilde plakken aubergine in een ovenschaaltje, giet er wat van de fetayoghurt overheen, verdeel de grofgehakte macadamia's en fijngehakte verse kruiden erover en maak af met een beetje peper en citroenrasp.
    Serveer direct.