Doe de zonnebloemolie samen met de kaneel, steranijs, szechuan peperkorrels en laurierblaadjes in een steelpannetje. Breng het geheel op lage stand aan de kook en laat 25 minuten pruttelen. Zorg er echt voor dat je het vuur niet hoog zet om te voorkomen dat de specerijen verbranden.
Schep de chilivlokken en het zout in een hittebestendige kom om. Schenk de hete olie via een zeef op de chilivlokkenmix en roer goed.
Laat de chili-olie afkoelen naar kamertemperatuur en schenk het vervolgens in een gedistilleerde pot om te bewaren.
Kruidige azijnsaus
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een wokpan. Breng aan de kook en laat het geheel 5 minuten op lage temperatuur pruttelen.
Haal de saus door een zeef en gooi de specerijen weg.
Beef dumplings
Roer alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en zet de kom 30 minuten in de koelkast om de vulling te laten rusten.
Schep een flinke theelepel van de gehaktvulling in het midden van een dumplingvel en vouw deze dicht volgens een van de technieken hierboven.
Herhaal deze stap tot je alle dumplingvellen hebt gebruikt. Bewaar de nog te vouwen dumplingvellen en de gevulde dumplings onder een licht vochtige theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Beef dumplings in zoetzure soep
Kook de dumplings in een flinke pan met water in 4-6 minuten helemaal gaar.
Schep de dumplings met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over zes kommen.
Voeg twee eetlepels van de kruidige azijnsaus aan iedere kom toe, samen met 1 el lichte sojasaus, 1 tl sesamolie, 60 ml kookwater van de dumplings en wat van de geroosterde szechuan chili-olie naar smaak.
Garneer de soep met ringetjes bosui en geroosterde sesamzaadjes.