Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla's met Gebakken Portobello en Pecorino

Porties: 2 personen (bijgerecht/lichte maaltijd)

Ingrediënten

  • 4 mini tortilla's
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 4 portobello's in repen gesneden
  • 15 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 avocado's
  • 3 el citroensap
  • 10 takjes koriander fijngehakt + extra voor garnering
  • peper
  • zout
  • 4 el gesneden rode kool
  • blok Pecorino schaafsel

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de tortilla's licht krokant aan beide kanten. Goed wanneer ze een beetje bruiner worden.
  • Verhit vervolgens in een pan wederom een beetje olijfolie en bak hierin het sjalotje met de knoflook kort. Voeg daarna de repen portobello toe en bak met de ui en knoflook mee.
  • Maak ondertussen de avocadocrème door de avocado's, citroensap, koriander en wat peper en zout met elkaar te malen in een foodprocessor tot een egale massa.
  • Wanneer de repen portobello mooi gebakken zijn, voeg je de tomaatjes toe en bak je deze nog even kort mee. Daarna kun je de tortilla's gaan beleggen: verdeel de avocadocrème over de tortilla's, daarna een handje rode kool, en dan de repen portobello en cherrytomaatjes. Maak af met nog een beetje fijngehakte koriander en flink wat Pecorino.