Ga terug
+ servings
Koude rijstsalade met kip en restjes groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Koude rijstsalade met kip en restjes groenten

Porties: 4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 500 gr leftover gekookte rijst (= ongeveer 175 gr ongekookte rijst)
  • 150 gr Heinz Tomato Frito
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 1/2 gele paprika - in kleine blokjes
  • 1 handje cherrytomaatjes - in partjes
  • 200 gr kipfilet - geplozen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • verse kruiden naar smaak - zoals peterselie en bieslook

Instructies

  • Verwarm een koekenpan op het vuur en doe hier de gekookte rijst in.
  • Voeg de Heinz Tomato Frito toe en bak deze samen met de rijst zo'n 5 minuten tot iedere rijstkorrel rood is gekleurd.
  • Laat de tomatenrijst helemaal afkoelen in ee kom.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de koude rijst. Schep goed om en serveer de rijstsalade koud.