Ga terug
+ servings
Nutella cruffins
Recept afdrukken
No ratings yet

Nutella cruffins

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg - voor 6 croissants
  • 50 gr Nutella
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een muffinbakvorm goed in.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd in drieën. Druk de snijrand van de driehoekjes goed tegen elkaar zodat je drie rechthoekige plakken krijgt.
  • Smeer ieder plak deeg in met een dun laagje Nutella. Een dun laagje is meer dan genoeg. Als je een te dikke laag smeert, loopt de Nutella tijdens het bakken uit het deeg en zien de cruffins er niet mooi meer uit.
  • Rol de vellen croissantdeeg over de lange kant op zodat je drie lange, smalle rollen deeg krijgt met de Nutella aan de binnenkant. Druk de naden van het deeg dicht.
  • Snijd de deegrolletjes over de lengte doormidden.
  • Rol iedere streng deeg als een slakkenhuisje op en leg deze in de ingevette muffinvorm.
  • Bak de cruffins 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Garneer vlak voor het serveren met poedersuiker.