Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit casinobrood in blokjes gesneden, zonder korst
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 takjes basilicum fijngehakt
  • 85 gram rucola
  • 100 gram gezouten macadamia's grof gehakt
  • 160 gram parmaham
  • een blok Pecorino
  • 250 gram ricotta
  • 3-4 el citroensap
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hussel de blokjes brood door de olijfolie, knoflook en verse basilicum. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de borden met salade op door de rucola een beetje te breken en erover te verdelen. Scheur de ham in stukken en verdeel samen met de madamia's over de rucola.
  • Mix de ricotta met het citroensap, proef even of je er nog wat sap bij wilt doen. Daarna verdeel je met een lepel wat van het ricottamengsel over de borden met salade.
  • Verdeel als laatste ook de croutons erover, wat schaafsel van de Pecorino en een beetje peper en zout.