Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg
  • 800 gram blokjes zoete aardappel
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 200 gram crème fraîche
  • 8 eieren
  • 500 gram oude kaas geraspt + beetje extra voor bovenop

Instructies

  • Laat de vellen filodeeg ontdooien op het aanrecht en vet ondertussen je bakvorm in met een beetje olijfolie. Zowel de bodem als de rand.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes zoete aardappel hierin maximaal 10 minuten (ze garen in de oven verder). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de vellen filodeeg over de springvorm, en laat per vel een flink deel over de rand heen hangen. Zorg er wel voor dat de bodem en de rand volledig bedekt zijn.
  • Giet de zoete aardappel af en zet apart.
  • Roer de crème fraîche los met een garde, en voeg 7 eieren toe. Mix goed met elkaar totdat je een egale massa hebt. Voeg de ui en knoflook toe en 300 gram van de kaas. Mix met elkaar.
  • Bedek de bodem van de taart met 200 gram geraspte kaas. Stort daar bovenop de zoete aardappel en verdeel gelijkmatig.
  • Giet het crème fraîche-ei mengsel over de inhoud van de taart en klap de vellen filodeeg over de inhoud heen. Klop het laatste ei los en smeer dit met een kwast over de bovenkant van de taart. Maak af met nog wat geraspte kaas en schuif in de oven voor 25-30 minuten.

Notities

Ik gebruikte voor deze filodeegtaart een springvorm van 26cm.