Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4 van 13 stemmen

Paasrecept: Advocaattaart met Mascarpone en Meringue

Porties: 1 taart

Equipment

  • Taartvorm met losse bodem van 24cm

Ingrediënten

Bodem

  • 130 gram koude roomboter in blokjes
  • 85 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 215 gram bloem
  • 1 ei

Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • advocaat

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker

Instructies

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix in een staande mixer de koude boter met de suiker en voeg vervolgens de bloem en het ei toe. Mix totdat je een bal deeg krijgt.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegbal uit met een deegroller tot een grote ronde plak. Leg de plak over de met boter ingevette taartvorm heen en druk voorzichtig aan. Snijd het overtollige deeg eraf.
  • Prik gaatjes in de taartbodem en schuif in de oven voor 15-20 minuten.

Vulling

  • Wanneer de gebakken bodem is afgekoeld, smeer je er twee eetlepels advocaat overheen.
  • Meng de mascarpone met de suiker en smeer dit op de laag advocaat.
  • Smeer voorzichtig nog wat advocaat over de laat mascarpone en zet de taart in de koelkast.
  • Klop nu met een garde de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker in delen toe. Wanneer je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit er stevig in blijft zitten, is de gewenste dikte bereikt.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden, en zet de oven op grillstand (grill vanaf de bovenkant).
  • Spatel de meringue op de taart en schuif de taart in de oven voor een paar minuten. Let op: de meringue zal snel een bruin tintje krijgen dus blijf erbij. Een paar minuten is namelijk al voldoende!
  • Zet de taart vervolgens in de koelkast zodat de mascarpone kan opstijven. Deze is door het loskloppen vloeibaarder geworden en om te voorkomen dat deze laag uit je taart 'loopt' tijdens het aansnijden laat je de taart minstens twee uur opstijven in de koelkast.