Wanneer de gebakken bodem is afgekoeld, smeer je er twee eetlepels advocaat overheen.
Meng de mascarpone met de suiker en smeer dit op de laag advocaat.
Smeer voorzichtig nog wat advocaat over de laat mascarpone en zet de taart in de koelkast.
Klop nu met een garde de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker in delen toe. Wanneer je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit er stevig in blijft zitten, is de gewenste dikte bereikt.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden, en zet de oven op grillstand (grill vanaf de bovenkant).
Spatel de meringue op de taart en schuif de taart in de oven voor een paar minuten. Let op: de meringue zal snel een bruin tintje krijgen dus blijf erbij. Een paar minuten is namelijk al voldoende!
Zet de taart vervolgens in de koelkast zodat de mascarpone kan opstijven. Deze is door het loskloppen vloeibaarder geworden en om te voorkomen dat deze laag uit je taart 'loopt' tijdens het aansnijden laat je de taart minstens twee uur opstijven in de koelkast.