Ga terug
+ servings
Balsamicokip met mozzarella en cherrytomaatjes
Recept afdrukken
3.55 van 106 stemmen

Balsamicokip met mozzarella en cherrytomaatjes

Deze balsamicokip met mozzarella en cherrytomaatjes is echt een van mijn favoriete gerechten voor een doordeweekse dag. Alles in een schaal en de oven doet het werk voor je. Kun jij mooi de tafel dekken, ideaal toch!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Marineren2 uur
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: balsamico, kip uit de oven, ovenschotel
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets - à 150 gr
  • 200 gr Heinz Tomato Frito
  • 50 ml balsamico-azijn - + extra
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 125 gr mozzarella - gescheurd
  • verse basilicum - fijngesneden
  • zwarte peper

Instructies

  • Roer de Heinz Tomato Frito, balsamico-azijn en het citroensap door elkaar. Doe de kipfilets in een ziplockbag of kom en schenk de marinade erbij. Zorg ervoor dat de kip volledig door de marinade wordt bedekt en laat de kip bij voorkeur twee uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een ovenschaal in.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom aan zodat deze een beetje bruin kleurt. Het vlees hoeft nog niet gaar te worden.
  • Leg de kipfilets in de ovenschaal en schenk het restantje marinade erbij. Verdeel de mozzarella en cherrytomaatjes over de kip.
  • Bak de kip in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Besprenkel de kipfilets met extra balsamico-azijn en verdeel er zwarte peper en verse basilicum overheen.