Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Hummus party dip

Porties: 1 flinke schaal

Ingrediënten

Hummus

  • 800 gram kikkererwten
  • 14 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen het sap
  • 3 tl komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • 5 takjes koriander fijngehakt
  • 3 takjes munt fijngehakt
  • 2 takjes basilicum fijngehakt
  • 1 el tahinpasta

Topping

  • 1/2 zoete puntpaprika
  • 8-10 cherrytomaatjes
  • een stukje feta
  • groene olijven
  • 1 takje koriander fijngehakt
  • 1 takje munt fijngehakt
  • 1 takje basilicum fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg de zoete puntpaprika op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven voor 5 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd in kleine reepjes.
  • Verlaag vervolgens de temperatuur naar 180 graden en rooster de tomaatjes in 8 minuten. Laat hierna afkoelen en halveer ze.
  • Maak nu de hummus door alle ingrediënten hiervoor in een foodprocessor te malen tot een mooie pasta.
  • Verdeel de hummus over een schaal en maak af met de geroosterde groenten, olijven, brokken feta en fijngehakte kruiden. Serveer met picos.