Ga terug
+ servings
Moinkballs uit de pan
Recept afdrukken
No ratings yet

Moinkballs uit de pan

Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout
  • 200 gram ontbijtspek in langwerpige plakjes
  • barbecuesaus naar smaak

Instructies

  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van het ontbijtspek en de barbecuesaus in een kom. Kneed het gehakt goed door en vorm er balletjes ter grootte van pingpongballen van.
  • Wikkel ieder gehaktballetje in twee reepjes ontbijtspek. Zet het spek vast met behulp van cocktailprikkers.
  • Smelt een klontje boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Draai vervolgens het vuur laag, doe de deksel op de pan en braad de gehaktballetjes in 20 minuten gaar.
  • Schenk een hoeveelheid barbecuesaus naar smaak over de gehaktballetjes en verwarm het gerecht met de deksel op de pan nogmaals 10 minuten. Wentel de Moinkballs door de barbecuesaus die van de balletjes is afgelekt.
  • Serveer de Moinkballs direct of bewaar ze in de koelkast en warm ze op in de oven.