Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
4.50 van 4 stemmen

Lasagne van courgette en aubergine met ricotta

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 350 gram ricotta
  • 150 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 bakje kastanjechampignons in plakjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels vissaus vervang deze door vegetarische vissaus of sojasaus als je echt vegetarisch wilt eten.
  • 1/2 citroen sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Met een kaasschaaf rasp je lange brede slierten van de courgette en aubergine. Gril deze allemaal aan beide kanten in de grillpan. Tijdens het grillen strooi je over iedere sliert een beetje peper.
  • Meng ondertussen de ricotta met het citroensap en de helft van de geroosterde pijnboompitjes. Zet het bakje aan de kant.
  • Fruit het uitje met de knoflook en voeg de champignons toe. Voeg als laatste de vissaus toe en roer het geheel nog even goed door elkaar.
  • Nu kun je de lasagne opbouwen. Vet een kleine ovenschaal in met een beetje olijfolie en begin dan met een laag courgette (de plakken mogen elkaar overlappen). Vervolgens wat van het champignonmengsel en dan een laagje ricotta. Daarna maak je een laag met de aubergineslierten, dan een laag champignons en als je nog courgette en aubergine over hebt, dan maak je daar nog een laag mee. Eindig met een laag ricotta.
  • Je hebt nog een bakje met de helft van de pijnboompitjes over. Deze strooi je over de ricotta heen.
  • Schuif de lasagne voor 10-20 minuutjes in de oven, enkel om het geheel op dezelfde temperatuur te krijgen. Ik vind hem een beetje lauw het lekkerste, en niet gloeiend heet zoals we misschien van een normale lasagne gewend zijn.
  • Voor het serveren kun je er nog een beetje citroensap overheen sprenkelen.