Ga terug
+ servings
Sinaasappel-boekweitcake met kaneel
Recept afdrukken
4 van 9 stemmen

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Porties: 1 cake (20cm)

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cakeblik goed in of bekleed hem met een vel bakpapier.
  • Mik alle ingrediënten bij elkaar in een kom en spatel dit tot een klontvrij cakebeslag.
  • Spatel het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen en bewaar de cake vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.