Ga terug
+ servings
Pizza met Nutella
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pizza met Nutella

Porties: 4 pizza's

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg:

  • 500 gr (pizza)bloem
  • 265 ml lauwwarm water
  • 10 gr zout
  • 10 ml olijfolie
  • 2,5 gr instant gist

Voor de pizza met Nutella:

  • Nutella
  • poedersuiker

Instructies

Voor het pizzadeeg:

  • Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine. Kneed het geheel met de mixer (of de hand) in 6 minuten tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten en verdeel de bol vervolgens in vieren.
  • Bol het deeg op en laat het minimaal 20 uur in de koelkast rusten.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en laat het deeg 3 - 4 uur op kamertemperatuur rijzen.

Voor de pizza met Nutella:

  • Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 250°C.
  • Vorm met je handen platte bodems van het pizzadeeg. Smeer de bovenkanten in met Nutella maar zorg ervoor dat je de randen vrijlaat.
  • Bak de pizza's in 5 minuten gaar. Laat heel iets afkoelen en bestrooi ze vervolgens met poedersuiker.