Ga terug
+ servings
Gezonde kwarktaart met perzik
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Gezonde kwarktaart met perzik

Porties: 1 taart (20cm)

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gr dadels zonder pit
  • 50 gr kokosolie
  • 100 gr granola
  • 2 el honing

Voor de vulling:

  • 750 gr kwark met perziksmaak
  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 el water

Instructies

  • Bekleed een springvorm van 20cm met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine en maal het geheel fijn. Stort de taartbodem in de springvorm en druk goed aan met je handen.
  • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water zodat ze soepel worden.
  • Knijp de gelatine goed uit en doe de blaadjes samen met de 5 el water in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de gelatine is gesmolten.
  • Schenk de gesmolten gelatine bij de kwark in een kom en roer het geheel goed door.
  • Stort de taartvulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de gezonde kwarktaart 3 uur in de koelkast opstijven tot hij hard genoeg is om te snijden.

Notities

Deze gezonde kwarktaart is zo'n 5 dagen houdbaar in de koelkast.