Meng de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel en 1 ei toe. Mix even goed door en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een glad beslag en als laatste voeg je de lavendel toe, mix kort door het beslag.
Maak van het beslag een bal en leg deze in vershoudfolie een half uurtje in de koelkast.
Strooi wat bloem of zelfrijzend bakmeel op je aanrecht en zodra het deeg een beetje is afgekoeld rol je er met een deegroller een dikke plak van ongeveer 2 cm van. Met een scones uitsteker (doorsnede van 5 cm, kocht ik bij de Dille&Kamille) steek je er rondjes deeg uit. Heb je geen scones uitsteker, gebruik dan een glas of een kommetje.
Leg 9 rondjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje van het losgeklopte ei. Schuif ze in de oven voor 20 minuten. Herhaal dit nog een keer met de overige 9 rondjes deeg.
Vanilleroom
Klop de mascarpone los. Voeg het vanillestokje en de vanillesuiker toe en meng samen met de crème fraîche tot de vanilleroom.
Serveer de scones met een dot vanilleroom en eventueel een beetje lemoncurd.
Notities
Mocht de hoeveelheid van de vanilleroom je wat veel lijken, dan kun je alles halveren voor de helft van de portie. Zeker genoeg als je ook de lemoncurd erbij maakt.