Voeg het water aan de sushirijst in de pan toe. Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de rijst 10 minuten zachtjes doorkoken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst zonder de deksel van de pan te halen 15 minuten rusten.
Doe ondertussen de rijstazijn, het suiker en het zout in een steelpannetje. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Voeg het mengsel toe aan de sushirijst en schep het geheel goed door. Laat de rijst volledig afkoelen.
Marineer ondertussen de zalm. Doe hiervoor alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en laat de zalm minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Schep de afgekoelde sushirijst in kommetjes en verdeel hier de groene toppings overheen. Schep de gemarineerde zalm in het midden.
Maak de pokébowls af door de Zaanse mayonaise over het gerecht te 'drizzelen' en strooi de bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes over de pokébowls. Serveer ze vervolgens direct.