Ga terug
+ servings
Zoete aardappelcurry met citroengras
Recept afdrukken
3.34 van 9 stemmen

Zoete aardappelcurry met citroengras (vegan)

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten uit blik, afgegoten en schoongespoeld
  • 400 gr pompoen in blokjes
  • 3 teentjes knoflook gepeld
  • 2 uien gepeld en doormidden gesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 el neutrale olie
  • 2 stengels citroengras gekneusd
  • 2 zoete aardappels in blokjes
  • 800 ml kokosmelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de uitgelekte kikkererwten in een kommetje en voeg hier wat specerijen naar wens aan toe. Ik gebruike komijn, peper, zout en chilivlokken. Schep alles even goed om en verdeel de kikkererwten vervolgens over de bakplaat.
  • Rooster de kikkererwten in 40 - 45 minuten in het midden van de oven krokant.
  • Doe de pompoen samen met de knoflook, uien, specerijen en olie in de kom van een foodprocessor. Meng het geheel tot een egale pasta.
  • Fruit de currypasta een paar minuten in een diepe pan aan tot je de knoflook en ui begint te ruiken. Voeg de gekneusde stengels citroengras toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Doe de zoete aardappels en kokosmelk bij de currypasta in de pan en roer alles goed door. Breng de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de curry tot de zoete aardappel gaar is.
  • Serveer de zoete aardappelcurry met Basmatirijst, gefrituurde uitjes, de geroosterde kikkererwten en verse peterselie of koriander naar wens.