Ga terug
+ servings
Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur
Recept afdrukken
3.96 van 24 stemmen

Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur

Wil je het jezelf gemakkelijk maken deze Kerst, maak dan beenham uit de slowcooker! Heerlijk met mosterdglazuur en een ideaal makkelijk hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: beenham, crockpot, mosterdglazuur, slowcooker
Porties: 4 personen

Equipment

  • slowcooker

Ingrediënten

  • 1 beenham 600 gram
  • 4 kruidnagels
  • 50 ml whiskey
  • 2 el dijonmosterd
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies

  • Steek de kruidnagels aan de bovenkant van de beenham in het vlees.
  • Schenk de whiskey in de pot van de slowcooker (dit zorgt straks voor een licht rokerig smaakje aan de ham) en leg de beenham met de kruidnagels naar boven in de pot.
  • Roer de dijonmosterd en honing door elkaar tot een glad glazuur.
  • Strooi flink wat peper en zout over de beenham en schenk het mosterdglazuur over de bovenkant van de ham.
  • Zet de slowcooker op standje low en gaar de beenham in 2,5 - 3 uur. De kerntemperatuur van het vlees moet op 65°C liggen, check na 2 uur ieder kwartier/half uur of het vlees al zover is.
  • Draai de slowcooker uit zodra de ham de juiste temperatuur heeft bereikt en serveer de beenham direct of houd hem warm met behulp van de warmhoudstand als jouw slowcooker deze heeft.