Ga terug
–+ servings
Udonnoedels met pittige pindasaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Udonnoedels met pittige pindasaus

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr verse udonnoedels
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 limoen
  • 4 cm verse gember geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 el pindakaas
  • 20 gr gezouten pinda's grof gehakt
  • 4 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • verse koriander/peterselie

Instructies

  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de noedels.
  • Meng in een kom de pindakaas, ketjap, sambal, knoflook, gember en 1 el warm water tot een mooie, dikke saus.
  • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar en giet ze vervolgens af. Voeg de saus toe aan de noedels en meng deze goed.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en garneer het gerecht met de komkommer, bosui, avocado, gezouten pinda's en verse koriander of peterselie.
  • Knijp de limoen uit over het gerecht voor een frisse smaak.