Ga terug
+ servings
Havermoutappeltaart
Recept afdrukken
2.75 van 4 stemmen

Havermoutappeltaart

Trefwoord: appeltaart
Porties: 1 taart (23 cm)

Ingrediënten

  • 200 gr margarine of roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 300 gr havermeel
  • 200 gr havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 el paneermeel
  • 1 kg appels geschild en in plakjes
  • 75 gr krenten of rozijnen geweld
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el Winter Wonder Blend van Green Gypsy Spices of extra kaneel
  • 1 el kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 23 cm in met boter of olie.
  • Klop voor de taartbodem de boter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg vervolgens het ei en de kaneel toe en meng dit nogmaals goed.
  • Doe de havermeel, havervlokken, het bakpoeder en het zout bij de boter in de kom en spatel dit tot een stevig taartbeslag.
  • Schep het beslag in de springvorm en creëer met behulp van een spatel een opstaande rand langs de rand van de springvorm.
  • Strooi het paneermeel over de bodem van de taart en zet de springvorm in de koelkast terwijl je de taartvulling maakt.
  • Schep de krenten, kaneel, Winter Wonderblend en de kristalsuiker door de appeltjes.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en schep de taartvulling in de springvorm.
  • Bak de havermoutappeltaart in het midden van de oven in 60 minuten gaar.