Ga terug
+ servings
Kip Cashew uit Reishonger
Recept afdrukken
3.74 van 94 stemmen

Kip cashew uit Reishonger

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 bosuitjes in grove stukken
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 100 gr cashewnoten gebrand, ongezouten
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus

Instructies

  • Verhit de olie in een wokpan en voeg hier de kipfilet aan toe. Wok deze net zolang mee tot de kipfilet bruin kleurt.
  • Voeg vervolgens de knoflook, bosuitjes, rode peper en ui toe. Wok de groenten mee tot de ui zacht is geworden.
  • Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan en wok het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten plakkerig zijn geworden.
  • Serveer het gerecht op Thaise wijze met jasmijnrijst en chili-olie als je de Kip Cashew nog niet pittig genoeg vindt.