Ga terug
+ servings
Cheesecakebrownies met kersen en aardbei
Recept afdrukken
No ratings yet

Cheesecakebrownies met kersen en aardbeien

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Voor de brownielaag:

  • 200 gr roomboter
  • 300 gr pure chocolade
  • 4 eieren
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel

Voor de cheesecakelaag:

  • 200 gr naturel roomkaas
  • 1 ei
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 el aardbeienjam
  • 50 gr kersen uit pot, uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
  • Doe voor de brownies de boter en pure chocolade bij elkaar in een steelpannetje en laat dit onder af en toe doorroeren op laag vuur smelten.
  • Klop ondertussen de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker op. Schenk terwijl je blijft kloppen hier de gesmolten boter en chocolade bij.
  • Voeg tot slot het zelfrijzende bakmeel en een snuf zout toe. Spatel het geheel tot een klontvrij browniebeslag en stort dit in de bakvorm.
  • Spreid goed uit en strijk de bovenkant glad met behulp van een spatel.
  • Klop voor de cheesecakelaag de naturel roomkaas samen met het ei romig. Voeg hier de poedersuiker, het vanillemerg en de aardbeienjam aan toe en spatel dit tot een klontvrij beslag.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de kersen door het beslag en stort het geheel op de brownielaag in de bakvorm.
  • Bak de cheesecakebrownies in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Laat ze compleet afkoelen en vervolgens bij voorkeur een nacht in de koelkast opstijven voordat je ze aansnijdt en proeft.